logo GinGym

Hoe je een strak en sexy lichaam krijgt

De meeste vrouwen die beginnen met trainen zullen niet gauw kiezen voor zware krachttraining  omdat ze bang zijn dat ze daar ‘te gespierd’ van worden of eruit gaan zien als een bodybuilder. Dat is een onterechte angst.

In deze blog lees je waarom vrouwen net zo hard met de gewichten aan de haal kunnen gaan als mannen.

 

Testosteron

Testosteron is het hormoon dat zorgt voor toename in spiermassa. Zowel mannen als vrouwen hebben dit hormoon. De normwaarde bij mannen is 300-12.00 ng/dl en bij vrouwen 15-70 ng/dl. Dat betekent dat mannen gemiddeld 16 keer zoveel testosteron hebben als vrouwen. Het moge duidelijk zijn dat vrouwen niet dezelfde hormonale aanleg hebben als mannen om gespierd te worden. De angst dat je er als vrouw uit gaat zien als een bodybuilder is dus niet nodig. Sterker nog: het is fysiologisch onmogelijk om dat als vrouw zonder anabolen te bereiken.

 

Strak lichaam

De meest bekende reden waarom vrouwen beginnen met sporten is omdat ze ‘strakker’ willen worden. De enige manier om dat te bereiken is door middel van zware krachttraining. Dus niet door urenlang op de crosstrainer te vertoeven en ook niet door je oefeningen 100 keer te herhalen met dumbells van 1 kilo. Een strak en sexy lichaam krijg je alleen maar door het tillen van zware gewichten. Vrouwen zouden moeten streven naar een deadlift-gewicht van 80-100 kilo en een squat-gewicht van 60-80 kilo. Uiteraard dien je dit langzaam op te bouwen, bij voorkeur onder begeleiding van een professional.

 

 

Spieren kweken

Zware krachttraining zorgt voor spierontwikkeling. Gelukkig maar, want spierontwikkeling heeft een heel positief effect op de vetverbranding. Het resulteert in een lager vetpercentage en een mooi gevormd en strakker lichaam. Vrouwen die denken dat ze er door zware krachttraining mannelijker gaan uitzien hebben het mis. Je accentueert je vrouwelijke vormen er juist mee. Dus als je graag een platte buik en mooie, ronde billen wilt, zal je er toch echt aan moeten geloven. Lift those weights ladies! (-: