logo GinGym

Blijf Beach Body Proof tijdens de vakantie

Vakantie is om te genieten! Toch kunnen alle exotische maaltijden, ijsjes, snacks en alcoholische versnaperingen jou achteraf een bitterzoet schuldgevoel geven.

Geen zorgen: net zoals je niet zomaar slank wordt van een weekje sporten en gezond eten, word je ook niet ineens moddervet van en weekje niet sporten en minder gezond eten.

Maar als het jou na veel bloed, zweet en tranen eindelijk is gelukt om gezond en fit door het leven te gaan, vind je het misschien zonde om alles te laten verslonzen tijdens de vakantieweken.

Goed nieuws: met onderstaande tips kun je tijdens je welverdiende vakantie zonder schuldgevoel zondigen en toch beach body proof blijven.

1. Veel water drinken

Genoeg water te drinken zuivert je lichaam en bevordert je gezondheid. Niet alleen dat, het geeft je ook een voller gevoel waardoor je langer verzadigd blijft. Bovendien is het bij hoge temperaturen extra belangrijk om het lichaam te hydrateren.

2. Voldoende beweging

Zorg ervoor dat je het horizontale leven op het strand weleens onderbreekt met activiteiten zoals zwemmen, wandelen of fietsen.

3. Gezonde tussendoortjes

Neem gezonde tussendoortjes mee voor onderweg, op het strand of tijdens het wandelen om te voorkomen dat je bij gebrek aan beter allemaal ongezonde troep naar binnen gaat werken bij de eerste de beste snackbar. Denk bijvoorbeeld aan: repen van gedroogd fruit en noten. Ik neem voor de vakantie altijd een kleine voorraad repen van thuis mee. Maar je kunt je tussendoortjes uiteraard ook gewoon in het land van bestemming kopen. Rijstwafels, rauwe noten en zaden, gedroogde bessen, volkoren crackers of vers fruit is in elk land verkrijgbaar. En koop bijvoorbeeld een klein potje pindakaas, daar kun je de crackers en rijstwafels mee beleggen als je op het strand of onderweg bent, pindakaas bederft namelijk niet in de zon. Ander (eiwitrijk) beleg dat een halve dag goed blijft bij hoge temperaturen: humus of gekookte eieren.

4. Eerlijk zullen we alles delen

Als je op de menukaart een overheerlijk dessert ziet staan wat je echt niet wilt missen, deel het dan met je reisgenoot. Vaak is de helft van een nagerecht al meer dan genoeg. Want laten we eerlijk zijn: je bestelt je cheese cake of chocolade mousse niet omdat je na het diner nog zo’n honger hebt. (-;

5. Mini Holiday Work-out

En als je toch wilt trainen tijdens de vakantie, begin de dag dan met deze onderhoudende mini holiday work-out van 30 minuten. Dit heeft een positief effect op je metabolisme.

Omdat je maar 30 minuten bezig bent en de oefeningen simpel zijn, krijg je niet het gevoel dat je moet afzien en begin je de dag vol energie.

Start met 20 minuten hardlopen (dan kun je meteen aan je teint werken ;-))

Voer direct daarna de volgende 4 oefeningen achter elkaar uit:

  1. Air Squat 15x
  2. Sit-up 15x
  3. Lunge 20x
  4. Push-up 10x

01+ISM-MHealth.BODYWEIGHTSQUAT140113 sit-up  lunge      push-up

Herhaal deze reeks oefeningen vervolgens nog twee keer zonder pauzes tussendoor.

Wil je het zwaarder maken? Maak dan van de squat een jump squat, van de lunge een scissor lunge en van de push-up een plyo push-up.

6. Geniet, all out!!

Last but not least: GENIET van je vakantie. Van de rust, de ontspanning, de omgeving, de natuur, het lekkere eten, de feestjes of andere dingen waar je blij van wordt. Maak je niet druk om een dat drankje of die onweerstaanbare snack. It won’t kill ya.

foto 5

Fijne vakantie! (-: